Fiber Compozit

Üvegszál erősítésű poliészter termékek

Filozófiánk

A tervezést valóraváltani kihívás.

Az alkotás öröme motiválja a jó szakembert és értelmet ad a mindennapoknak.

Igazán felemelő élmény, amikor egy elképzelés valósággá válik.

Mi a kompozit?

Kompozit technológia alkalmazásával a különböző tulajdonságú anyagokat egyesítve, előnyös tulajdonságaikat ötvözve, nagyságrenddel jobb, könnyebb, erősebb, merevebb és tartósabb alkatrészeket és szerkezeteket építhetünk.

A szalmából és sárból készült vájogtégla is egy kompozit, e két anyag pozitív tulajdonságai összeadódnak, így egy "új" anyagot kapunk, amiből régen házakat építettek.

A mesterséges kompozit műanyagok, a gyártás és feldolgozásuk technológiája többnyire a hadiipar eredménye. A több évtizedes folyamatos fejlődéssel, a gördeszkától, úszómedencéktől az űrrepülőkig széles körben alkalmazzák a nagy igénybevételre tervezett, igényes és legtöbb esetben kis sorozatú termékek gyártásához.

A műanyagipari kutatások, a mindjobban kifinomult speciális anyagokra és azok feldolgozási technológiáira koncentrál. Anyagválasztásnál a kiindulási pont, hogy mit várunk el a készterméktől: merevség, rugalmasság, ütésállóság, hőállóság, súly, ár, stb.

A közel 20 éves tapasztalattal és a szakma iránti elkötelezettségünkkel segíthetünk a tervezéstől a kivitelezésig.

Mi főként poliészter és epoxigyantát alkalmazunk kötőanyagnak. A gyantát üvegszállal, szénszállal erősítjük, méhsejt szerkezetű habbal és fémbetétekkel merevítjük. Felületét anyagában színezzük vagy utólagosan fényezzük. Ez a kompozit teljesíti az összes, a járműiparban elvárt tulajdonságot.

Cégünk fő profilja a szálerősítésű műgyanta-kompozit feldolgozás, prototípus-fejlesztés, egyedi és kis szériás termékek gyártása, valamint az üvegszálas műanyagból készült jármű és gépalkatrészek, burkolatok, karosszériaelemek javítása Székelyudvarhelyen. Készítünk laminált vagy öntött műgyanta gyártósablonokat és rugalmas szilikon öntőformákat is.

Mintadarab vagy rajz alapján vállaljuk egyedi, műgyanta kompozitból, termékek gyártását vagy meglévő termékek átalakítását a vevőink elképzelése alapján. A termékskálának csak a fantázia és a felhasznált anyagok technológiai lehetőségei szabnak határt. Minden új és érdekes elképzelésre nyitottak vagyunk. Az ötletet Ön adja, mi a szakmai tapasztalatainkkal és a gyártási feltételek biztosításával segítjük a megvalósítást.