Rólunk

Rólunk

A munkafolyamat bemutatása

1. Tervezés

A kapott tervet leellenőrizzük és a kivitelezhetőség szempontjából megvizsgáljuk. Amennyiben szükséges javaslunk változtatásokat. A tervezési fázisban már meg kell történjen a rétegterv is, hogy a kívánt darab a végén megfeleljen a követelményeknek.

2. Ősminta készítés

A kapott vagy általunk készített modell alapján fából, műfából, műanyagból kézzel vagy géppel mintát készítünk. Bonyolult formák esetében CNC marógépen szükséges megmunkálni az ősmintát.

3. Szerszámkészítés

Szerszámaink saját tervezésűek. Anyagaik hőre keményedő, erősített műanyag “szendvics” szerkezetű kompozit, acél tartószerkezettel kiegészítve. Az eljárás lényege, hogy a speciális formaleválasztóval bevont ősmin tára kézi munkával visszük fel a szobahőmérsékleten kikeményedő többkomponensű, szerszámkészítésre alkalmas töltött vagy üvegszálerősítésű speciális műgyanta rétegeket, és kikeményedés után, de az ősminta és a szerszám szétválasztása előtt megfelelõ acélvázzal merevítjük azt. A felvitt rétegek száma, az erősítés mértéke és az acélváz merevsége a termékgyártási technológiától függően változik, de mindenképpen előre kiszámított. Az így elkészült szerszámban olyan termék gyártható, amelynek egyik, a szerszámfelülettel érintkező oldala a szerszám felületével azonos struktúrájú (külső oldal), a másik, belső oldal felülete a felhasznált erősítőanyag mintázatától és a feldolgozó kézügyességétől függ.

4. Gyártás

Hagyományos "nyitott" technológia. Az eljárás lényege, hogy a formaleválasztóval bevont szerszámfelületre kézzel, ecset vagy egyéb eszköz segítségével egyenletesen felhordjuk a folyékony, de katalizátorral összekevert műgyantát, ezután az erősítőanyagot (pl. üvegpaplan) belefektetjük, és ecsettel, hengerrel vagy egyéb eszközzel átitatjuk. Ezt a folyamatot a termék igényelt falvastagságától függően többször ismételhetjük. Kikeményedés után a terméket a szerszámból eltávolítjuk, méretre vágjuk.

Mintadarab, vagy rajz alapján vállaljuk egyedi, műgyanta kompozitból, termékek gyártását, vagy meglévő termékek átalakítását a vevőink elképzelése alapján. A termékskálának csak a fantázia, és a felhasznált anyagok technológiai lehetőségei szabnak határt. Minden új és érdekes elképzelésre nyitottak vagyunk. Az ötletet Ön adja, mi a szakmai tapasztalatainkkal és a gyártási feltételek biztosításával segítjük a megvalósítást.

Elsősorban kézi lamináló technológiával készített üvegszál-erősítésű termékek gyártása néhány darabtól a néhány száz darabos szériáig. Olyan termékek gyártását célszerű ezzel a technológiával végezni, amelyek nem igényelnek nagy darabszám előállítására alkalmas drága gyártószerszámot, vagy az új termék tesztelése során a módosítások valószínűsége nagy. A kis szériás gyártószerszámok átalakítási költsége nagyságrendileg kisebb, mint a nagyszériás, végleges verzióké.

Évtizedes tapasztalatokkal rendelkezünk szálerősítésű műgyanta héjszerkezetek feldolgozásához használható poliészter-üvegszál kompozit és epoxi-üvegszál kompozit lamináló sablonok készítésében. Az úgynevezett "negatív" sablonok alkalmasak nagy pontosságú, anyagában színezett, kitűnő felületi minőségű héjszerkezetek kézi laminálással történő előállítására. A kétrészes, zárható negatív sablonok alkalmasak önthető és habosodó műgyanták feldolgozására, valamint szendvicsszerkezetek készítésére is.

Vállaljuk az üvegszál erősítésű műgyantákból készült tárgyak javítását, még erős sérülés esetén, kisebb hiányzó részek pótlásával is. A javított darab szilárdsága elérheti, vagy akár még meg is haladhatja az eredeti alkatrész szilárdságát, a javításkor felhasznált erősítő szálak mennyiségének függvényében. A műanyagtermékek javítási költsége általában lényegesen alacsonyabb, mint az egész alkatrész cseréje. A javítás gyors, 1-2 munkanapot igényel. Javítás utáni fényezéssel a sérülés nyomai eltüntethetők.

Szükség esetén a javítást a megrendelő telephelyén is elvégezzük.


Előzetes ajánlatkészítéshez elegendő a sérült részről néhány jó minőségű fotót küldeni az email címünkre, és a sérült rész méreteit megadni.